• NUT
 • 400-De_Pluk

Evenementen Categorie: Lezingen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Lezingen zijn voor iedereen toegankelijk.  Toegang € 5,00. Bieb-leden € 4,-, NUT-leden gratis. Lidmaatschap € 20,00 per jaar. Aanmelden als lid via bericht aan info@nutgeldermalsen.nl.  Voor uitvoerige informatie over onderstaande lezingen zie http://www.nutgeldermalsen.nl/program.htm Alle lezingen zijn in de De Pluk, Rijksstraatweg 64, Geldermalsen. Aanvang steeds 20.00 uur. Einde 22.00 uur.  Voor meer informatie over het jaarprogramma: www.nutgeldermalsen.nl

  Maandagavond 13 januari 2020 , 20.00 uur in “De Pluk”, Rijksstraatweg 64, Geldermalsen.

  Bolivia, machtige natuur, prachtige mensen en oude cultuur.

  Martin en Renske Idema maken verre en avontuurlijke reizen, doorgaans met z’n tweeën, soms in een kleine groep. Van meerdere van hun reizen verzorgt Martin presentaties, die hij, geograaf, planoloog én gevorderd filmamateur, illustreert met prachtige films van het betreffende gebied, van de volken die er leven, de cultuur en de natuur. Zij waren al eens bij ons met een presentatie over Myanmar; nu nemen zij u dus mee naar Bolivia: geen kant en klaar toeristenland. Zoals Martin en Renske in 2017 door Bolivia trokken is het een avontuur om dit min of meer geïsoleerde Zuid-Amerikaanse land te bereizen. Dat geldt zeker voor de nationale parken en het Amazonewoud dat zij bezochten, ver van de bewoonde wereld. Maar niet minder voor Zuidwest Bolivia in het Andesgebied, met de grootste zoutvlakte ter wereld en met z’n gevarieerde ruige woestijn-landschap met vulkanen en veel-kleurige meren vol roze flamingo’s. In de bewoonde wereld brengen de levendige steden uit de Spaanse tijd prachtige beelden op je netvlies, ook door de vele authentieke bewoners in hun kleurige kleding. En dan zijn er natuurlijk nog de overblijfselen uit de Incatijd.

  Het uitstapje naar buurland Peru is daar geheel op gericht met een bezoek aan de oude Inca-hoofdstad Cusco en aan Machu Picchu, de beroemdste attractie van Zuid-Amerika. Als inleiding op de film krijgt u informatie over land en landschap, over de geschiedenis en het Inca-rijk en over het hedendaagse leven.

  Maandag 27 januari: Ger de Vrede: Wie het water deert, die het water keert.

  Maandag 10 februari: Joop van Velzen: 250 jaar Beethoven

  Dinsdag 18 februari: Energiebesparing bij een grootverbruiker

  Maandag 2 maart: Gerard de Laak: Vismigratie

  Dinsdag 17 maart: Klaas Tammes: Baron van Brakell

  Dinsdag 31 maart: Ramp met de Andrea Doria

   

   

   

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Rijksstraatweg 64, Geldermalsen