• 00-Lingefilm-2
 • 00-de_pluk

Evenementen Categorie: Voorstellingen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Voor wat er vandaag draait klik je hier.  Alle films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag en zaterdag 20.30 uur, aanvang woensdagavond 20.00 uur (voorstelling zonder pauze). Aanvang dinsdagmiddag 14.30 uur (met gratis koffie, thee en lekkers). Entree € 8,00, met LingeFilmFanPas € 5,50. E-tickets via www.lingefilm.nl

  vrijdag 24 t/m woensdag 29 mei: Draken, schapen en een vice-president bij LingeFilm

  Deze week vertoont LingeFilm op vrijdagavond 24 mei (20:30 uur) en woensdagavond 29 mei (20:00 uur) de film Vice. Centraal daarin staat het waargebeurde verhaal van Dick Cheney, oud vice-president van de VS onder George Bush. De documentaire Schapenheld staat zaterdagavond 25 mei (20:30 uur) op het programma. Schaapsherder Stijn wordt gevolgd in zijn zoektocht om zijn beroep in ere te houden. Voorafgaand aan de voorstelling komt schaapsherder Clemens Oude Groeninger iets vertellen over zijn vak. Zondag 26 mei (11:00 AUTISME_VRIENDELIJK  en 14.30 uur) wordt voor de kinderen Hoe tem je een draak, deel 3 vertoond. Met nieuwe avonturen voor Hikkie en Tandloos.

  In de film Vice zien we Dick Cheney (Christian Bale) als een ambitieuze zakenman en republikeins politicus. Een bureaucraat die weet wat hij wil en daar ook meedogenloos voor gaat. Hij weet zich op te werken en wordt gevraagd om vicepresident te worden voor George W. Bush (Sam Rockwell). Onder zijn eigen voorwaarden stemt hij in en geeft de functie een volledig nieuwe invulling. Zijn stille invloed is cruciaal in een periode die de Verenigde Staten – en de wereld – voorgoed zal veranderen.

  Hoofdpersoon Stijn uit de documentaire Schapenheld heeft een romantisch wereldbeeld. Zijn idealisme botst met de harde realiteit van de moderne ondernemer. De film volgt Stijn en zijn familie in zijn gedrevenheid om traditie en ambacht levend te houden. Een weemoedig verhaal met prachtige beelden en schitterende personages. Adembenemend is de mistige hei in de opening. Speciaal voor deze gelegenheid komt schaapherder Clemens Oude Groeniger met zijn dochter Silke naar Geldermalsen om te vertellen over het herdersvak. De inleiding begin om 20.00 uur.

  In het derde en laatste deel van Hoe tem je een draak probeert Hikkie zijn droom te vervullen en een vreedzame draken-utopie te creëren. Met Astrid naast zich wordt Hikkie het dorpshoofd. Ondertussen valt Tandloos voor een ongetemde, ongrijpbare Hemelfeeks-draak. Gevaar dreigt er ook en wordt gedurende de film levensbedreigend. Een animatiefilm over vriendschap door dik en dun om de mensen- en drakensoort veilig  te stellen. Op zondagochtend om 11.00 u te zien in de autismevriendelijke versie. Om 14.30 is de reguliere voorstelling.

   

  E-tickets via www.lingefilm.nl.

  Aanvangstijden:

  Vrijdagavond en zaterdagavond: 20.30 uur

  Zondagavond en woensdagavond: 20.00 uur

  Dinsdagmiddag (1x per maand) 14.30 uur.

  Lingefilm KIDS: Zondagmiddag 14.30 uur. ( in vakanties ook op andere dagen) Autismevriendelijk 1x in de maand Zondagmorgen om 11.00 uur 

   

   

   

   

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Rijksstraatweg 64, Geldermalsen