• Lingefilm-2

Evenementen Categorie: Voorstellingen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • LINGEFILM HEEFT EEN MOOIE FILM VOOR IEDEREEN Op de website van LingeFilm staat het hele programma al klaar.

  (vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli om 20.30 uur). QUEEN ELIZABETH BIJ LINGEFILM

  Al 97 jaar oud en nog altijd heeft ze stijl, humor en elegantie. Koningin Elizabeth Alexandra May, ofwel koningin Elizabeth II is nog altijd geliefd in het Verenigd Koninkrijk als de absolute vorstin. In de documentaire Elizabeth: A Portrait in Part(s) wordt een uniek inkijkje gegeven in het leven van deze krachtige vrouw.

  Onder leiding van regisseur Rogier Michell  wordt de kijker getrakteerd op een unieke verzameling oude en nieuwe opnames die zo het verrassende verhaal laten zien van ’s-werelds langstzittende vorstin. Bekende, en onbekende, zelfs niet flatteuze opnames als een gapende koningin, maken het plaatje compleet en op momenten zelfs grappig. Van een koningin die in de tweede wereldoorlog banden van Jeeps staat te verwisselen, tot een deftige vorstin die torenhoog boven de menigte uitstijgt op de rug van een olifant.

  Voor de liefhebbers van vorstenhuizen, is Elizabeth: A Portrait in Part(s) een traktatie voor het oog. Een zeer geslaagd project van de regisseur van Notting Hill en The Duke die een documentaire heeft gemaakt die voor iedereen toegankelijk is.

  FEELGOOD BIJ LINGEFILM

  vrijdag 8 en zaterdag 9 juli om 20.30 uur en op dinsdagmiddag 12 juli om 14.30 uur vertoont LingeFilm Falling for Figaro. Een typische feelgood film die een ieder aanmoedigt zijn dromen na te jagen. Ook wanneer het allemaal niet zo gemakkelijk gaat.

  Millie, gespeeld door Danielle Macdonald,  is een fundmanager die op het punt staat een promotie te krijgen. Maar dan besluit ze om een jaar sabatical op te nemen. Ze wil namelijk operazangeres worden en besluit privélessen te nemen in Schotland van Meghan Geoffrey-Bishop (Joanne Lumly, ‘Keeping up Apperances’). Al snel blijkt dat talent niet voor het oprapen ligt en al helemaal niet wanneer het lesgeven er nogal bruut en lomp aan toe gaat. Alles voor het succes, zeg maar. Eenmaal gesetteld in de Schotse Hooglanden, blijkt haar lerares nog een student te hebben. Deze student heeft zich toevallig ook opgegeven voor de lokale ‘Singer of Renown’-competitie. Dat zorgt dat er naast een romance ook een competitie tussen de twee hoofdpersonen oplaait.

   

   

  Het volledige programma staat op de website. Tevens tickets bestellen.  Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen (Navigatie: Meersteeg 1).  Entree € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50. E-tickets via www.lingefilm.nl. De Pluk is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een miva-toilet.

   

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Geldermalsen, Geldermalsen