• weeshuis_buren-800
 • buren-lambertus-3-800

Evenementen Categorie: Exposities

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Het museum is weer open en volledig coronaproof. In de zomervakantie zijn wij daarom iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Ook zijn er diverse zomervakantie activiteiten ontwikkeld om zelf te doen. Zo wordt jouw bezoek aan het museum nog leuker! Lees hier het laatste nieuws 

  Het museum is weer open, maar vanwege de maatregel 1,5 meter afstand houden en 10 m2 per bezoeker mogen er maximaal 24 bezoekers tegelijk in het pand. Bovendien mogen bezoekers alleen naar binnen nadat zij van te voren een datum en tijd hebben gereserveerd en mag men alleen met het eigen gezin of alleen komen. Groepsbezoeken zijn dus nog niet toegestaan. Bij de ingang wordt daarnaast nog een gezondheidscheck door middel van een vragenlijstje uitgevoerd. Suppoosten zorgen voor de gedoseerde toelating van de bezoekers, en voor de doorstroming in het gebouw. Hierbij doen we een beroep op ieders gezond verstand: geef elkaar de ruimte en luister naar de instructies van de medewerkers.

  Plan uw bezoek  Plan alvast je bezoek aan het Marechausseemuseum, check de openingstijden en stippel je route uit.

  Heb je een Veteranenpas, Museumjaarkaart, BGL-kaart, Militaire Oorlogs- en Dienstslachtofferspas (MOD), Defensiepas, Vriendenpas van één van de Defensiemusea, Royal Marines Museum Card of een ICOM-card? Dan heb je gratis toegang tot het museum.

  NU TE ZIEN In de wisseltentoonstellingszaal op de begane grond kunt u twee tentoonstellingen bezoeken: Dossier Oss, over een roerige tijd in dit Brabantse stadje en de inzet van de marechaussee in de bestrijding van de daar heersende criminaliteit in de periode eind 19e eeuw tot aan de tweede Wereldoorlog,  en Ik beloof trouw, waarin u kennis maakt met de mensen achter de marechaussee, wat doet hen kiezen voor deze bijzondere loopbaan.
  Op de eerste verdieping maakt u nader kennis met de geschiedenis van de Koninklijke Marechaussee, en in de tuin kunt u een aantal marechausseevoertuigen van heel dichtbij bekijken.
  Daarnaast kunt u genieten van het monumentale voormalig weeshuis, waarin het museum is gevestigd. Dit weeshuis is gesticht in 1613 door Maria, de dochter van Willem van Oranje, en bevestigt de speciale band tussen de Koninklijke familie en Buren. De specifieke bestemming van het huis voor de opvang en opvoeding van meisjes en jongens is op verschillende plekken nog zichtbaar.

  OPENINGSTIJDEN

  De reguliere openingstijden zijn:

  dinsdag t/m zondag
  10.00 tot 17.00 uur

  En tijdens de officiële schoolvakanties van regio midden zijn ook op maandag open:

  • Zomervakantie 18 juli – 30 aug
  • Herfstvakantie 17 okt – 25 okt
  • Kerstvakantie 19 dec – 3 jan 2021
 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Weeshuisstraat 7, Buren