Evenementen Categorie: Workshops

Profiel
Profiel
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Workshop:         Miksang fotografie

  Datum:                za 29 mei 2021

  Tijd:                     13.30 – 18.00 uur

  Locatie:               De Heemtuin in Geldermalsen

  Kosten:               €55,- per deelnemer; €45,- voor leden van WaardArt of Het Collectief

  Deelnemers:     maximaal 10-12, in twee groepen van 5-6 personen

  Niveau:               gevorderd kunstenaar, enige ervaring met fotografie gewenst

  Nodig:                 camera met handmatige instellingen, eventueel smartphone, statief naar wens

  Leiding:              Rob Meij en Ben Deiman

  Aanmelding Geïnteresseerd in deelname? Mooi. Je kunt je aanmelden bij Rob Meij per email via photo@robmeij.nl Vermeld daarbij graag je naam, email adres, telefoonnummer, type camera en je ervaring (beginner of gevorderd kunstenaar of fotograaf). Het maximum aantal deelnemers is 10-12, verdeeld over twee groepen. De workshop kan worden verplaatst als de corona maatregelen daartoe aanleiding geven of als het weer te slecht is om buiten te fotograferen. We nemen alle dan geldende coronamaatregelen in acht, zoals afstand houden en hygiëne. De deelnamekosten zijn € 55,- per persoon. Leden van WaardArt en Het Collectief krijgen €10 korting en betalen €45,- Na inschrijving ontvang je een betaalverzoek per e-mail.

  Meer info:   Rob Meij via email photo@robmeij.nl of tel 06-51918969  Pak je camera en doe mee met van Kijken naar Zien!

  Miksang: VAN KIJKEN NAAR ZIEN! Miksang Contemplatieve Fotografie is een jonge kunstdiscipline in de fotografie.  Zie (engelstalig) https://youtu.be/8PTfzVw96QA  Miksang is Tibetaans voor “Goed Oog” en leert je om oog te hebben voor wat je om je heen ziet. Dit zal de leidraad zijn voor een workshop fotografie op 29 mei 2021 in de Heemtuin in Geldermalsen onder leiding van twee ervaringen (professionele) fotografen: Rob Meij en Ben Deiman. Behalve de kunst van het schilderen, beeldhouwen en alle andere kunstvormen is ook je fotocamera het ultieme middel je creatief te kunnen uiten. We staan onszelf toe meer beschikbaar te zijn voor de dagelijkse dingen om ons heen, zonder de formules en regels die vaak met de hedendaagse fotografie verbonden zijn. In Miksang synchroniseren we ons oog, onze geest en ons hart.

  Workshop in de Heemtuin Stichting WaardArt biedt samen met Het Collectief een workshop aan voor kunstenaars en creatieven. Al bewegend door de Heemtuin in Geldermalsen met jouw fotocamera leer je van kijken naar zien. Met puur zien kom je tot verdere verdieping in de fotografie. Wanneer je ergens bent, en de dingen kunt zien zoals ze zijn… word je getroffen door hun schoonheid of opmerkelijkheid. Zo fotograferen we, vaak in detail, het leven en zo genereer je positieve energie. Hier word je gelukkig van! Door samen door de Heemtuin te wandelen, te fotograferen en te praten leer je in het moment te zijn. Mindfulness zonder zweverigheid, lekker bezig zijn met Anders Kijken en fotograferen.

  Techniek Geschikt voor alle fotografie niveaus en elke camera. Met een spiegelreflex of systeemcamera kun je technisch meer, maar ook met een compact camera of smartphone ben je welkom. Ben Deiman en Rob Meij zullen als zeer ervaren fotografen de deelnemers begeleiden en helpen met camera techniek en wegwijs in het leren kijken en fotograferen. Neem evt. ook een statief mee. Ook zal er aandacht zijn voor de mogelijkheden van zwart/wit-fotografie omdat dit je dwingt op een andere manier te kijken.

  Programma Zaterdag 29 mei 2021 om 13:30u ontvangst in de Heemtuin in Geldermalsen, verzamelen bij de schaapsweide. Toelichting over de reeds per e-mail verzonden briefing en beantwoording van vragen. 14:00 u Aanvang workshop in de Heemtuin tot einde van de middag (uiterlijk 18.00). Deelnemers worden gevraagd binnen een week hun top 3 foto’s naar ons op te sturen. Op een nog nader te bepalen datum zal een zoommeeting met alle deelnemers georganiseerd worden om de foto’s met z’n allen te bekijken en te bespreken als leermoment.

  Over de workshopleiders Rob Meij is conceptueel fotograaf. Hij heeft ervaring met heel veel vormen in de fotografie. Deels beroepsmatig ingegeven, deels door zijn passie in de fotografie. Zijn loopbaan begon als vakfotograaf, later werkzaam als technisch/commercieel manager in de grafische industrie, hoofdzakelijk in de wereld van de reproductiefotografie. Na zijn pensionering heeft hij vele fotocursussen en workshops gegeven, zowel voor beginnende als ervaren hobbyfotografen. Het is wederom zijn passie geworden zijn kennis in de fotografie over te dragen aan hobbyfotografen die zich in de fotografie willen verdiepen. Vooral het aspect conceptuele fotografie sluit perfect aan om zich te uiten in een bepaalde vorm van kunstzinnigheid. De website van Rob Meij is www.robmeij.nl

  Ben Deiman werkt voor verschillende opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Zo heeft hij verschillende boeken gemaakt voor Uitgeverij Scriptum (Holland Handboek, .NL, Amsterdam in pictures, Topvaders). Ook fotografeert hij voor Greenpeace en diverse nationale en internationale publicaties (o.a. Kunst- en Antiekjournaal, NRC Handelsblad, Elle en Vogue).  Recentelijk werd zijn werk opgenomen in de collectie van kunst.nl. Meer van het werk van Ben Deiman is te zien op www.deimanfotografie.nl

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: geldermalsen, Geldermalsen