• beesd_pieterskerk
 • IMG_20140913_154716308_HDR

Evenementen Categorie: Fietstochten en Wandeltochten

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Suggestie: ga eens op kerkentocht in de gemeente West Betuwe. De gemeente is 45 kerkgebouwen rijk, zowel  religieus en particulier in gebruik, monumentaal en niet-monumentaal, nieuw en oud. Wethouder Rutger van Stappershoef zegt hierover: “We zien de grote waarde die onze kerkgebouwen en kerkgenootschappen in de gemeente vervullen. Een kerkgebouw is niet zomaar een gebouw. Het heeft verschillende betekenissen. De belangrijkste is de religieuze betekenis. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de culturele, maatschappelijke of kunsthistorische betekenis. Door hierbij stil te staan voor onze gemeente én voor de 26 afzonderlijke kernen, kunnen we de waarde van kerkgebouwen zo goed mogelijk behouden. En doorgeven aan onze volgende generaties.”

  Wilt u deze kerkgebouwen per fiets of te voet gaan bekijken, dan kunt u gebruikmaken van https://www.fietsknooppunten.nl/ of https://www.wandelknooppunt.nl/  Voor toiletvoorzieningen onderweg kunt u de gratis Hogenood-app downloaden. https://www.hogenood.nl/app

  De gemeente gaat de uitdaging aan samen met de kerkeigenaren deze kerkgebouwen te kunnen blijven behouden en onderhouden. Hiervoor wordt een zogeheten ‘Kerkenvisie’ opgesteld. De gemeente neemt daarbij een verbindende rol.

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Geldermalsen, Rhenoy