• paardenmarkt_vianen-460x203

Evenementen Categorie: Fairs, Festivals, en Jaarfeesten

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • De Paardenmarkt in Vianen is hét jaarlijkse evenement in de regio voor paardenliefhebbers, maar ook van oudsher een moment om elkaar te ontmoeten. Op woensdag 9 oktober beleeft Vianen voor de 748e keer dit festijn. Een uitgelezen dag om door te brengen rondom de ring, te struinen over de warenmarkt, een bezoek te brengen aan de kermis en te genieten van een wervelende middag- en avondshow. Meer informatie: www.paardenmarktvianen.nl

  Het programma begint op dinsdagavond 8 oktober  met de lampionnenoptocht voor kinderen die om 19.30 uur start op de Lijnbaan. Swingend omlijst door vier muziekkorpsen eindigt de optocht op de kermis op het Evenemententerrein.

  Maar de échte Paardenmarkt is woensdag 9 oktober. Een groot deel van de Voorstraat wordt volgegooid met zand, waar om 8.30 uur de paardenkeuringen beginnen. De Dagkampioen gaat naar huis met de Gert van Peettrofee en de Zilveren Sporen. Later op de dag volgt het ringsteken onder het zadel en met aanspanningen en natuurlijk ontbreken ook de volksspelen niet. Er zijn twee paardenshows dit jaar. Om 13 uur is er een straatconcours met Tuigpaarden en Friezen. Met zijn show- en stuntteam verzorgt Josh Clemens om 19.00 uur een grandioze Wild West Show op de Voorstraat. Verder is er op deze dag een grote warenmarkt met 200 kramen en een oude ambachtenmarkt.

   Kinderplein – Op het Valkenplein is voor kinderen van alles te doen en te beleven tijdens de Paardenmarkt. De scouting maakt een uitdagend klim- en klauterbouwwerk. Je kan je uitleven op het springkussen of dieren knuffelen bij de kinderboerderij van Roel’s Beestenboel. Kinderkapper Coccinelli maakt de mooiste vlechtjes. BSO Wijs! en Stichting Kinderopvang Vianen gaan knutselen. Ezeltje Strikje en Britt Silas zijn aanwezig met handgemaakte haaraccessoires en zelfgemaakte sieraden. Jannes de Goochelaar verrijkt het Kinderplein met zijn 19e eeuwse goochelkunsten en leert de kinderen de mondharp bespelen. Bij Allenbrand’s Gourmet Popcorn kies je popcorn in alle kleuren en smaken van de regenboog en restaurant O’Morrow zorgt op ‘t Kinderplein voor de inwendige mens. Ook kan je ponyrijden en ringsteken: er staat een heuse ringsteekstelling op het Kinderplein. Net zo’n echte als op de Voorstraat, alleen een tikkeltje kleiner. Hier kunnen de jongsten op een pony ringsteken onder toezicht van deskundige begeleiders.

  Om 11:00 uur barst het scholenkampioenschap ringsteken los op het Kinderplein. Elke school heeft twee afgevaardigden en een ieder krijgt drie pogingen om uit te maken wie kampioen wordt. De winnaar/winnares ontvangt de wisseltrofee, die een jaar lang op school mag staan.

  Prikkelarm uur op kermis en Transformer Bumblebee – De kermis blijft tot en met zaterdag 12 oktober. Natuurlijk zijn de vertrouwde attracties aanwezig zoals de schiettent, de botsauto’s, een draaimolen, de mini-jet en de spin. Ook de sensationele booster van 40 meter hoog is weer present. Een attractie voor de hele familie is het uncharted funhouse van 8,50 meter hoog met diverse obstakels, een aquapark, een glijbaan, een ronddraaiende ton en Jimmy trappen.

  Voor het eerst op de Viaanse kermis wordt er een prikkelarm uurtje georganiseerd. Hiermee geven de kermisexploitanten en het Paardenmarktcomité gehoor aan een oproep uit haar gemeenschap. Mensen die last hebben van prikkels krijgen zo ook de kans om van het kermisspektakel te genieten. Mensen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, ptss, angststoornis, visuele beperking, of andere lichamelijke/geestelijke beperking slaan de kermis vaak over vanwege de vele prikkels. Tijdens het prikkelarme uur is er geen fel licht, lichtflitsen, rook of harde muziek en ook draaien de attracties op lagere snelheid. Iedereen die graag eens op een rustige, prikkelarme manier de kermis wil beleven is van harte welkom op donderdag 10 oktober van 15.00 tot 16.00 uur.

  Op vrijdagavond is de populaire en spectaculaire Transformer Bumblebee – bekend van vele films – op de kermis te bewonderen. Je kan Bumblebee ontmoeten op vrijdagavond 11 oktober om 19.00 uur, 19.30 uur en 20.00 uur.

  De feestelijke Paardenmarktweek wordt afgesloten met een groots vuurwerk op zaterdagavond 12 oktober om 21.30 uur. Locatie: aan de Lekdijk tussen de waterzuiveringsinstallatie en de groene ophaalbrug.

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Vianen, Vianen