• 00-Lingefilm-2
 • 400-De_Pluk

Evenementen Categorie: Voorstellingen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Voor meer informatie over LingeFilm, over onderstaande films en voor het reserveren van tickets lees https://www.lingefilm.nl/programma/

  Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, zondagavond 20.00 uur, dinsdagmiddag 14.30 uur en woensdagavond 20.00 uur. Entree € 8,00 / LingeFilm FanPas € 5,50. E-tickets via www.lingefilm.nl.

  Vrouwen in de hoofdrol bij Lingefilm

  Begin december staan bij LingeFilm 2 mooie films geprogrammeerd met sterke vrouwen in de hoofdrol. Instinct op vrijdag 6 december (20.30 uur) en woensdag 11 december (20 uur). Dit is het geslaagde regiedebuut van Halina Reijn over de krachtmeting tussen psychologe Nicoline en een gedetineerde zedendelinquent. Portrait de la jeune fille en feu verhaalt over de heimelijke gevoelens tussen 2 vrouwen eind 18e eeuw. Te zien op zaterdag 7 december (20.30 uur), zondag 8 december (20 uur) en dinsdag 10 december (14.30 uur: FILM+Middag).

  Instinct is een psychologisch drama over de ervaren psychologe Nicole. In haar nieuwe baan in een tbs-kliniek staat haar de taak om zedendelinquent Idris te voorbereiden voor zijn eerste onbegeleide verlof. Heen en weer geslingerd tussen diens rol van dader maar ook als slachtoffer twijfelt ze of het verlof wel zo verstandig is. In het #MeToo tijdperk mag gesproken worden van een met lef gemaakte eigenzinnige film, verteld vanuit vrouwelijk perspectief. Op 6 december wordt de film om 20.15 uur ingeleid door documentairemaakster Annelotte Verhaagen.

  Portrait de la jeune fille en feu (regisseur Céline Sciamma) speelt zich af op een eiland voor de kust van Bretagne aan het eind van de 18de eeuw. Portretschilder Marianne heeft opdracht het huwelijksportret van Heloïse te schilderen. De aanstaande bruid lijkt zich niet te verheugen op het vooruitzicht van het huwelijk en weigert te poseren. De kunstenaar kan haar slechts overdag met een scherp schildersoog observeren en ’s nachts in het verborgene aan het portret werken. Dit tijdloze verhaal over verlangen en onmogelijke liefde werd internationaal hoog gewaardeerd met 5 sterren. Op dinsdagmiddag 10 december te zien als FILM+ met een traktatie bij de koffie of thee.

  Alle films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Entree € 8,00, op vertoon van LingeFilmFanPas € 5,50

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Rijksstraatweg 64, Geldermalsen