• 00-Lingefilm-2
 • 400-De_Pluk

Evenementen Categorie: Voorstellingen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Voor meer informatie over LingeFilm, over onderstaande films en voor het reserveren van tickets lees https://www.lingefilm.nl/programma/

  Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, zondagavond 20.00 uur, dinsdagmiddag 14.30 uur en woensdagavond 20.00 uur. Entree € 8,00 / LingeFilm FanPas € 5,50. E-tickets via www.lingefilm.nl.

  Vrijdag 8 november, 20.30 uur – TIGERS ARE NOT AFRAID     
  Zaterdag 9 november, 20.30 uur  – DIEGO MARADONA
  Zonddag 10 november, 20.00 uur  – DIEGO MARADONA
  Dinsdag 12 november. 20.00 uur – F*CK DE LIEFDE    EXTRA VOORSTELLING
  Woensdag 13 november, 20.00 uur – TIGERS ARE NOT AFRAID

  Muziekweekend bij LingeFilm: Live & Legend

  Tijdens het Muziekweekend bij LingeFilm draaien 3 films met en over muziek. Blinded By The Light met Bruce Springsteen gehoord door de oren van een fan op vrijdag 15 november (20.30 uur) en woensdag 20 november (20.00 uur, zonder pauze). Met film+ City girl op zaterdag 16 november (20.30) gaat u een bijzondere avond tegemoet. Deze geluidloze zwart-wit film uit 1930 wordt live muzikaal begeleid en voorafgegaan door een maaltijd (aanvang 18.00 uur). Film+ Amazing Grace, de concertregistratie van de legendarische soulzangeres Aretha Franklin is te zien op zondagmiddag 17 november, met een brunch vooraf. En op dinsdagmiddag 19 november (14.30 uur), met koffie en iets lekkers.

  Blinded By The Light. Popmuziek is de drijfveer in deze film. Deze speelt zich af in het Engelse stadje Luton, in de jaren ‘80 van de vorige eeuw. De Brits-Pakistaanse tiener Javed groeit hier op in een harde omgeving, zowel thuis als daarbuiten. Hij probeert zich staande te houden met het schrijven van gedichten. Via een klasgenoot maakt Javed kennis met de muziek van Bruce Springsteen. Onmiddellijk voelt hij sterke verwantschap. De teksten van arbeiderszoon Springsteen helpen Jave uiting te geven aan zijn gevoelens in zijn gedichten. Jaye ontdekt zijn eigen stem.

  City Girl. Deze klassieker stamt uit 1930, gefilmd in zwartwit. Boerenzoon Lem Tustine reist naar Chicago om de tarweoogst van de boerderij in Minnesota te verkopen. Hij wordt er verliefd op Kate, trouwt met haar en gaat terug naar huis. Vader Tustine is ontstemd en verdenkt zijn schoondochter van kwade bedoelingen. De strijd tussen belangen en liefde ontbrandt. Oorspronkelijk een film zonder geluid, maar nu LIVE muzikaal omlijst door het James Whale Orchestra. Gegarandeerd een unieke kijk- en luisterervaring, weten de filmfans die in 2018 ook Frankenstein zagen.

  Amazing Grace. Nog maar net in de Nederlandse bioscopen, DWDD besteedde er uitgebreid aandacht aan. De recensie van het NRC kopt: “Een verpletterende ervaring”. Nu te zien en te horen bij LingeFilm! In 1972 gaf soulzangers Aretha Franklin 2 gospelshows in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles. Niet eerder waren de unieke filmbeelden van de legendarische optredens te zien. Nu, ruim 47 jaar later is eindelijk te zien wat we tot nu toe alleen konden horen. Het wordt moeilijk stilzitten bij deze bezielde beleving van gospelmuziek.

   

   

   

   

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Rijksstraatweg 64, Geldermalsen