• 800-IVN-West-Betuwe-logo

Evenementen Categorie: Rondleiding

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Op zaterdagmiddag 18 mei organiseert IVN West-Betuwe een wandelexcursie in een uniek natuurgebied bij Buren: de Tichelgaten. Verschillende grondsoorten, helder water en beheer door Staatsbosbeheer zorgen voor bijzondere planten, paddenstoelen, insecten en andere dieren.  Iedereen is welkom bij deze wandeling.

  Praktische informatie – De wandeling is zaterdag 18 mei van 14.00 – 16:00 uur. Vertrek vanaf de toegangspoort aan de Hennisdijk in Buren, schuin tegenover de begraafplaats. Daar is ook een parkeerplaats. Gebruik in een navigatiesysteem als adres ‘’t Wilgje buitensport,’ Hennisdijk 7 in Buren.

  Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis. Advies: trek lange broek en lange mouwen aan (tegen teken) en goede wandelschoenen. Heb je een loep of verrekijker? Neem ‘m mee!

  De Tichelgaten – bij mensen in en rond Buren beter bekend als “de Put” – is een natuurgebied net buiten Buren. Het terrein is gevormd door afgraving van klei voor de productie van stenen. De plassen zijn ontstaan door het zuigen van zand en door ingrijpen van Staatsbosbeheer. Het resultaat is een bijzonder gebied met plassen van verschillende diepten en een kalkhoudende zandige afzetting als voedingsbodem voor speciale planten. Verder zijn er diverse hagen, struweel en bomen.

  De IVN-natuurgidsen besteden tijdens de wandelexcursie aandacht aan insecten, zoals libellen, juffers en zandbijen. Maar ook de planten die de Tichelgaten zo bijzonder maken komen aan bod evenals eventuele paddenstoelen.

  Meer informatie over natuurorganisatie IVN West-Betuwe en haar activiteiten staat op www.ivn.nl/afdeling/west-betuwe , op https://www.facebook.com/ivnwestbetuwe en op https://twitter.com/ivnwestbetuwe

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Hennisdijk 7, Buren