• Lingehaven-Gorinchem

Eten, Drinken & Overnachten Categorie: JachthavensEten, Drinken & Overnachten Thema: Gorinchem-Uitgelicht

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • De Lingehaven loopt van de Lingesluis tot aan de Korenbrug. En is daarmee aan de ene zijde bereikbaar vanaf de Merwede, aan de andere zijde vanaf de Linge, het Merwedekanaal en kanaal van Steenenhoek. De haven beschikt in totaal over circa 85 ligplaatsen. Dit zijn ligplekken in de lengte langs steigers, in boxen en aan vingerpieren. Tussen de Lingesluis en de Peterbrug hebben we circa 25 ligplekken zonder enige hoogtebeperking.

  Overnachten als passant
  U kunt het hele jaar bij ons overnachten als passant. U zoekt een ligplek uit en vervolgens meldt u zich even op kantoor. Hier rekent u havengeld af (pinnen mogelijk) en kunt u toeristische informatie meenemen. Passanten mogen maximaal 2 weken aaneengesloten in de haven blijven liggen. We hebben geen vaste ligplaatsen in de Lindehaven. In het voorzieningengebouw zijn toiletten, douches, uitstort chemisch toilet, wasmachines en wasdrogers. Het is een rookvrij gebouw. Geen honden binnen. Het gebouw is te openen met een speciale toegangscode. Deze code ontvangt u bij het afrekenen van het havengeld.

  Even winkelen overdag
  Stapt u van boord om even boodschappen te doen of iemand van het station te halen? Dat kan natuurlijk. Wij hebben daarvoor speciale boodschappensteigers. Deze bevinden zich aan de zijde van de Langendijk en de Kortendijk. Op deze steigers is geen water en geen stroom aanwezig en u mag tot 18:00 uur hier kosteloos afmeren. Na deze tijd mag u niet meer afmeren aan deze steigers. De boodschappensteigers gebruikt u dus bij een kort bezoek overdag aan Gorinchem. Zo bezet u geen ligplaatsen en dat is fijn voor mensen die wel op zoek zijn naar een overnachtingsplek.

  ’s Avonds uit eten
  Meert u de boot af om een hapje te gaan eten ’s avonds, dan moet u gewoon havengeld betalen. Vanaf 16:00 uur bent u immers havengeldplichtig. Hier zijn de boodschappensteigers niet voor bedoeld. Bedenk dat havengeld vaak goedkoper is dan parkeren in de binnenstad. Betaal het havengeld voordat u uit eten gaat, geniet een fijne avond en profiteer van het gemak in de binnenstad af te meren.

  Overige kenwoorden
  Passantenhaven in de binnenstad, winterligplaatsen, Open Havendag, Boten en Camperbeurs, lingesluis, Linge en Merwede, Stadshaven.

  Voor meer informatie, tarieven en mogelijkheden: zie website

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Eind 5, Gorinchem