IJsvogel in de Lingestreek (Foto: Thijs de Bruin)

Rustgevende pracht

Met het rustgevende natuurschoon van de Lingestreek kom je lekker tot jezelf. Rivier de Linge en haar uiterwaarden, dijken en dijkdorpjes vormen een uniek, ‘sprookjesachtig’ landschap voor heerlijk uitwaaien en opladen. De combinatie met kleurrijke bloesems in het voorjaar, kersen in de zomer en de appel- en perenoogst in het najaar maken het een unieke bloesem- en fruitbeleving die je nergens anders treft. En, als de temperatuur ver genoeg wil zakken, in de winter van de prachtige ‘kerstkaart tafereeltjes’.
En wat te denken van al die prachtige dieren in het gebied. Als je goed oplet, laten ook zij graag hun schoonheid en rust zien!
Kortom, geniet van de omgeving om je heen; puur natuur, rust en ruimte!

Ree in de Lingestreek (Foto: Thijs de Bruin)

Laat je verrassen!

In de Lingestreek is de natuur letterlijk dichtbij. Als je over de Linge vaart, zie je veel bekende maar soms ook zeldzame dieren. Mooie zwanen of de grote zilverreiger kom je over het algemeen vaker tegen, ook elders in Nederland. Maar de Roerdomp, de Lepelaar en zelfs de IJsvogel krijg je niet zo snel overal te zien. Langs de Linge is de kans op een treffen met deze bijzondere diertjes in ieder geval zeker aanwezig!
Daarnaast biedt het landschap in de Lingestreek nog veel meer natuurschoon. In de uiterwaarden, het polderlandschap, of in de kleine bospartijen tref je prachtige roofvogels aan en kan je zomaar ineens oog in oog staan met een Ree. En zo is er nog veel meer! Laat je verrassen, ga er maar eens op uit. Bezoek bijvoorbeeld de landgoederen, Klompenpaden en Dwaalroutes in de streek. Hieronder een aantal suggesties voor natuurbeleving.

Overzicht natuurbeleving in de Lingestreek