Wapen van Wadenoijen

Welkom in Wadenoijen

Het dorp Wadenoijen behoort tot de gemeente Tiel. Het ligt pal langs de Linge. Van 1882 tot 1950 had dorp een station aan de spoorlijn Dordrecht-Elst. Sinds april 2007 is het wederom per trein te bereiken via het nabije Station Tiel Passewaaij.
Het is zeker de moeite waard om de prachtig gerestaureerde kerk aan de Lingedijk te bekijken. Tijdens de restauratie werden hele oude sporen gevonden. De foto van de kerk is afkomstig van de website van de firma Nico de Bont, die de restauratie van de kerk indertijd heeft uitgevoerd.
De hervormde kerk bestaat uit een romaanse toren en schip en een gotisch koor. Nabij het dorp staat een poldermolen, die vroeger de dorpspolder bemaalde.

Links:
……

Hotspots in Wadenoijen ‘Uitgelicht’

  • Chinees Indisch Wokrestaurant de Lelie

    Adres: Lingedijk 55, Wadenoijen

    Op een mooie locatie in Wadenoijen langs de rivier de Linge kunt u bij ons genieten van de lekkerste hapjes, gerechten, desserts, drankjes en koffie. Het restaurant straalt warmte en ongedwongenheid uit. U kunt bij ons wokken en genieten van de traditionele & Internationale bijvoorbeeld Chinese, Indische keuken etc. U kunt bij ons onbeperkt eten en drinken Lees meer [...]